Menu

ChipTuning

Chip Tuning se refera la ajustare sau optimizare software a calculatorului de injectie, software ce este stocat intr-o memorie interna denumita Chip.

In linii mari, este vorba despre un reglaj al sistemului de injectie prin care se cauta si se obtin valori de echilibru pentru a oferi randament imbunatatit, crestere putere si cuplu motor, reducerea consumului de carburant si a emisiilor poluante acolo unde este posibil.

Opertiunea de Chiptuning ce o punem la dispozitie cauta cresteri de putere sigure care sa nu puna stres inutil pe partea mecanica a masinii, cresteri de putere care sa pastreze caracteristicile de fiabilitate definite de catre producator.

Astfel, reglajele noastre sunt proiectate pentru a functiona in perfect echilibru cu toate componentele motorului si transmisiei, efectuand imbunatatirile in limitele mecanice de proiectare ale producatorului.

Se pune accent mai mult pe omogenitate si liniaritate in functionare decat pe atingerea de valori maximale, scopul fiind un comportament constant al motorului la acceleratie pe toata plaja de turatie.