Menu

Chip Tuning

Chip tuning se refera la ajustare sau optimizare software a calculatorului de injectie, software ce este stocat intr-o memorie interna denumita Chip, operatiune cunoscuta pe piata si ca resoftare.

In linii mari, este vorba despre un reglaj al sistemului de injectie prin care se obtin valori de echilibru pentru a oferi randament imbunatatit, crestere putere si cuplu motor, optimizarea consumului de carburant si a emisiilor poluante acolo unde este posibil.

RBN-Tuning.ro vine in sprijinul clientilor cu doua tipuri de Chip Tuning: Performance / Safety


Resoftarea RBN Performance ChipTuning (Stage 1) se adreseaza masinilor cu motor diesel, motor benzina aspirat sau motor benzina cu turbocompresor si aduce avantaje precum: cresterea puterii si cuplului motor cu pana la 30%, imbunatatirea reactiei motorului la acceleratie, imbunatatiri ale comportamentului motorului pe toata plaja de turatie, optimizarea consumului de carburant, reducerea emisiilor de noxe (NOx), reducerea emisiilor de carbon.

In dezvoltarea reglajelor presetate a fost utilizata instalatie de masurare dinamometrica de tip RDD ( Real Drive Dinamometer ) iar emisiile poluante au fost monitorizate cu instalatie de tip RDE ( Real Drive Emissions ) in conformitate cu standardele Europene introduse in anul 2017 pentru producatorii auto.

Aceste tipuri de instalatii permit masuratori in conditii reale de mers, in orice conditii de clima si altitudine precum si testare cu toate tipurile de carburant disponibile in Romania.

RBN-Tuning.ro este primul prestator de resoftari / chip tuning auto care utilizeaza in dezvoltare RDD si RDE oferind cele mai complexe si mai corecte solutii de acest gen, asigurand conformitatea cu toate normele Europene in privinta poluarii precum si compatibilitatea cu limitele mecanice specifice pentru fiecare model ale producatorilor auto.

Audi
Volkswagen
Skoda
Seat
Bmw
Mercedes Benz
Ford
Citroen
Peugeot
Renault
Opel
Jeep

Resoftarea Safety ChipTuning reprezinta un reglaj software de precizie al calculatorului de motor in vederea imbunatatirii curbelor de cuplu si putere la nivelul valorilor maxime de fabrica.

Astfel cuplul motor si puterea maxima sunt obtinute mai devreme, in turatii mai joase si sunt desfasurate mai constant pe plaja de turatie. Aceasta reasezare a curbelor de cuplu si putere ajuta la obtinerea unor acceleratii de varf ale motorului pe o plaja mult mai larga de turatie imbunatatind reprizele si elasticitatea motorului.

Acest nivel de modificare se aplica acolo unde cresterea puterii nu se poate efectua in siguranta din motive de uzura sau necesitate.

Resoftarea RBN Safety ChipTuning aduce imbunatatirea reactiei motorului la acceleratie, imbunatatiri ale comportamentului motorului pe toata plaja de turatie, optimizarea consumului de carburant, reducerea emisiilor de noxe (NOx) si reducerea emisiilor de carbon.

RBN Safety ChipTuning - CupluRBN Safety ChipTuning - Putere