Menu

Dinamometru


Punem la dispozitia utilizatorilor masuratoare dinamometrica a cuplului si puterii dezvoltate de motor inainte si dupa optimizare, exclusiv pentru cei ce beneficiaza de optimizarile noastre.

In conditiile in care se opteaza pentru resoftare + masuratoare dinamometrica durata operatiunii se poate ridica pana la 4 ore. In acest caz, programarile se fac cu cel putin doua zile inainte de executarea operatiunii.

Masuratorile iau in calcul toate informatiile necesare pentru o masuratoare precisa a puterii atat la motor cat si la roti.

Astfel, operatiunea include:

  • Rulaj pentru determinarea diametrului rotilor
  • Rulaj pentru determinarea raportului diferential al transmisiei
  • Rulaj pentru determinarea rapoartelor cutiei de viteze in care se fac masuratorile
  • Rulaj pentru masurarea puterii initiale si a pierderii pe transmisie
  • Reprogramare calculator motor
  • Rulaj pentru adaptarea sistemului de injectie la noii parametri
  • Rulaj pentru masurarea puterii dupa optimizare si a pierderii pe transmisie

Masuratorile sunt disponibile pentru toate modelele echipate cu cutii de viteze manuale, atat 4x2 cat si 4x4. In cazul cutiilor de viteze automatice cu convertizor, masuratorile sunt relative datorita patinajului ce exista intre convertizor si motor si ajuta doar la analizarea curbelor de cuplu si putere, nu si a valorilor exacte. Se pot masura doar cutiile de viteze ce pot fi blocate intr-o treapta de viteza, pentru a putea executa masuratorile de la turatii joase pana la turatii maxime fara a retrograda.

Pentru o masuratoare cat mai apropiata de valorile reale, este necesara trecerea in pozitia N la finalul masuratorii, in mers, pentru masurarea eficienta a pierderilor pe transmisie. Fara acest procedeu, valorile finale vor fi doar orientative.