Menu

Dinamometru (Dyno)


Punem la dispozitia utilizatorilor masuratoare dinamometrica (dyno) a cuplului si puterii dezvoltate inainte si dupa optimizare.

Se utilizeaza instalatie de masurat tip RDD ( Real Drive Dinamometer ) ce ofera precizie ridicata si conditii de masurare reale, nu simulate.

Se efectueaza masurarea puterii la roata cu posibilitatea masurarii pierderilor pe transmisie pentru calcularea puterii la motor.

In cazul modelelor echipate cu transmisii automatice se va masura doar puterea la roata. NU se masoara modele cu transmisii CVT.


Sistemul RDD este un dispozitiv de masurare a puterii si cuplului motor ce utilizeaza acelasi senzor optic pentru masurare si aceeasi unitate software precum sistemul de masurare cu role de incinta, senzorul optic fiind insa cuplat direct la roata, nu la ansamblul de role.

Sistemul cu role efectueaza masurarea in conditii fixe si este proiectat astfel ca prin greutatea rolelor sa incetineasca acceleratia rotilor pentru a introduce in ecuatia pentru calculare sarcina pe motor si transmisie, o rata fixa de greutate (circa 1200 kg / roata).

Sistemul RDD efecuteaza masuratoarea in conditii reale de mers utilizand greutatea masinii pentru a calcula sarcina pe motor si transmisie si efectueaza masuratoarea direct la roata, nu la rola.

De asemenea, pierderea pe transmisie este masurata mai eficient datorita faptului ca se masoara in conditii reale de mers unde presiunea rotilor este cea adecvata conditiilor reale de rulare ale fiecarui automobil in parte, la sistemul cu role pierderea fiind masurata in conditii ideale de frecare intre anvelopa si rola metalica.

In comparatie cu sistemul de masurare cu role care este plasat intr-o incinta unde este utilizat un sistem de ventilatie unidirectional care ofera conditii fixe de ventilatie si racire specifice incintei, sistemul RDD beneficiaza de aspiratia naturala din atmosfera si racirea corespunzatoare oferita de aerodinamica fiecarui vehicul in parte, ventiland corespunzator toate sistemele de racire ale masinii si oferind rezultate in raport cu calitatea reala a aerului din atmosfera exterioara efectuand masuratoarea in timp ce automobilul se deplaseaza in conditii reale de rulare, nu in conditii ideale de simulare a conditiilor atmosferice.

Real Drive Dinamometer
Real Drive Dinamometer